Laatste nieuws

Rhea! Davidov! Ertebrekers! Skyve Soundsystem! Billie!

Rhea! Davidov! Ertebrekers! Skyve Soundsystem! Billie!

U gelooft er in deze tijden van kwakkelende regeringsgesprekken en halsstarrige werkweigeraars vast geen fluit van, maar het meest gebruikte Nederlandse woord is 'ja'. We zeggen het zelfs een paar honderd keer per dag. Een Nederlandse taalkundige heeft dat een tijd geleden uitgevlooid toen hij meeluisterde met telefoongesprekken ­ liefst 800 uur lang.

Hoe dat dan precies zit met vrouwen – die nu eenmaal vaak nee zeggen, terwijl ze ja bedoelen – daar kon de man helaas geen sluitend antwoord op geven. Veel potten heeft hij met zijn vaststelling dan ook niet gebroken. Net zoals de kwibus die deze week aantoonde dat scoren net voor de rust geen noemenswaardig voordeel oplevert.

No shit, Sherlock. Zeggen dat een voetbalmatch na 45 minuten niet beslist is, is hetzelfde als beweren dat Prince de laatste tijd een wat onbeweeglijke indruk laat. Allemaal goed en wel, hoor ik u denken, maar wat ben ik daarmee? Om eerlijk te zijn: niets, nada, noutgatbollen, geen fluit, rien de knots.

Met wat volgt, kunt u wel iets aanvangen – snel besluiten om 5 & 6 augustus te barricaderen in uw agenda bijvoorbeeld, we zeggen maar iets. Want hebben plechtig beloofd om Emma Bale, Clouseau, Woodie Smalls en The Van Jets te vergezellen op de esbattementen: Rhea! Davidov! Ertebrekers! Skyve Soundsystem! En – blond, uit Blankenberge en toch niet marginaal – Billie!

Reacties:

Nieuwsarchief